Breaking News

Champions League: «Άνετα» Μπάρτσα και Παρί στους «8» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Το 2-0 του 1ου αγώνα στο Μάντσεστερ υπέρ της Μπαρτσελόνα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στη Σίτι αλλά παρ΄όλα αυτά οι "πολίτες" το πάλεψαν και διατηρούσαν τις όποιες ελπίδες τους για ανατροπή μέχρι και το 67' όπου ο Μέσι έβαλε τέλος στα σενάρια της πρόκρισης.

Το γκολ του Μέσι ήταν το 67ο που έχει σημειώσει στο Champions League, μόλις 4 γκολ πίσω από τον Ραούλ Γκονζάλες που κατέχει την πρωτιά στο θεσμό.

Στο 77' ο αγώνας "τέλειωσε" για τη Σίτι όταν ο διαιτητής δεν της έδωσε καθαρό πέναλτι με τον Πικέ να ανατρέπει τον Τζέκο και σα να μην έφτανε αυτό αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Ζαπαλέτα.

Η Σίτι αν και με 10 παίκτες ισοφάρισε στο 89' με τον Κομπανί αλλά ήταν πλέον αργά. Οι Άγγλοι τελικά δεν κατάφεραν να γλυτώσουν την ήττα καθώς ο Ντάνι Άλβες στο 91' "έγραψε" το τελικό 2-1.

Γκολ: Μέσι 67', Ντάνι Άλβες 91' - Καμπανί 89'
Μπαρτσελόνα (Χ. Μαρτίνο): Βαλντές, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγας (86΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ (80΄ Σάντσες)
Μάντσεστερ Σίτι (Ρ. Κουσίγιας): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Νασρί (74΄ Νάβας), Σίλβα (72΄ Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγουέρο (46΄ Τζέκο).


Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Λεβερκούζεν 2-1

Το 0-4 του πρώτου αγώνα καθιστούσε ήδη τον επαναληπτικό αγώνα στο Παρίσι ως μια τυπική διαδικασία. Το μόνο κίνητρο για τους Γερμανούς ήταν να σημειώσουν μια νίκη γοήτρου.

Κάτι τέτοιο άρχισε να διαφαίνεται στο 6' όταν προηγήθηκαν με 0-1 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Σίντνεϊ Σαμ, αλλά μετά από 7 λεπτά ο Μαρκίνιος ισοφάρισε σε 1-1 για την Παρί ενώ στο 18' ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λένο.

Ο Εζέκιελ Λαβέτσι στο 53' έδωσε τη δεύτερη νίκη στους Παριζιάνους, οι οποίοι προκρίνονται στα προημιτελικά του θεσμού για 3η φορά στην ιστορία τους. 

Στο 68΄ ο Εμρέ Τσαν της Λεβερκούζεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Γκολ: Μαρκίνιος 13', Λαβέτσι 53' - Σαμ 6'
Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Σιρίγκου, Ζαλέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντίνιε, Παστόρε, Καμπάιγ, Ραμπιό, Καβάνι (85΄ Καμαρά), Ιμπραΐμοβιτς (72΄ Μενέζ), Λαβέτσι (62΄ Λούκας)
Μπάγερν Λεβερκούζεν (Σ. Χίπια): Λένο, Ντονάτι, Βόλσχαϊντ, Τοπράκ, Γκουαρντάντο, Ρόλφες, Ράιναρτς (78΄ Βάνεγκερ), Εμρέ Τσαν, Σαμ (67΄ Μπραντ), Ντερντιγιόκ, Κάστρο (67΄ Σον)