Breaking News

Εκτός φυλακής και ο Μανώλης Δημητροκάλης της «γνωστής» παρέας...

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έχοντας περάσει 20 χρόνια στη φυλακή, ο Μάνος Δημητροκάλης, της γνωστής παρέας της Παλλήνης που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα  με την εγκληματική-σατavιστική της δράση, βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής.

Ο 40χρονος, έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του  - πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια (δις) + 9έτη και 10 μήνες - έκανε χρήση του άρθρου 105 του ποινικού κώδικα περί απόλυσης καταδίκων υπό όρους και είναι έτσι ο δεύτερος της παρέας που αποφυλακίζεται μετά τη Δήμητρα Μαργέτη το 2001.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στο περιβάλλον των θυμάτων της ομάδας όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο αποτελεί κοινή πεπατημένη στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Δύσης.

Ο μόνος που δεν έχει αποφυλακιστεί ακόμη είναι ο "αρχηγός" Ασημάκης Κατσούλας ο οποίος είχε καταδικαστεί με την ίδια ποινή με τον Μανώλη Δημητροκάλη και θεωρητικά μπορεί να επικαλεστεί τις ίδιες διατάξεις του νόμου, με το μειονέκτημα όμως της τηλεφωνικής παρενόχλησης ανηλίκων το 2010.

Έθνος