Breaking News

Επανέρχεται ο 13ος μισθός στο δημόσιο αλλά... δείτε ποιοι τον δικαιούνται

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολλές είναι και πάλι οι αλλαγές που ετοιμάζονται από το  υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Η πιο χαρακτηριστική αλλαγή θα είναι αυτή της επαναφοράς του 13ου μισθού.

Κάτι τέτοιο όμως δε θα γίνει με τον τρόπο που ίσχυε παλιότερα καθώς αυτοί που θα ξαναβάλουν τον 13ο μισθό στην τσέπη τους θα πρέπει να έχουν πετύχει κάποια από τα κριτήρια που θα υπάρχουν ως προϋπόθεση...



Ποιο συγκεκριμένα οι μεταρρυθμίσεις που έχουν σχέση με το κράτος είναι οι εξής.
  • Αλλαγή που αφορά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και θεσμοθέτηση ενιαίου μισθολογίου, όπου οι εργαζόμενοι στο κράτος θα αμείβονται ανάλογα με τα προσόντα, τη θέση ευθύνης και την αποδοτικότητά τους.
  • Θεσμοθέτηση νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση της αποδοτικότητα και την επίτευξη στόχων. Επανέρχεται ο 13ος μισθός ως ετήσιο μπόνους για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ οι μη παραγωγικοί υπάλληλοι θα έχουν μειώσεις στις αποδοχές τους.
  • Θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής.
  • Τέλος, θα υπάρξει μελέτη από την πλευρά της κυβέρνησης μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από το 2015 η μεταφορά υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού σε ιδιώτες με στόχο τη μείωση του κόστους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όπως είναι η φύλαξη κτιρίων, η καθαριότητα των γραφείων κ.α.
koolnews.gr