Breaking News

Ολλανδία και Αργεντινή προκρίθηκαν στα ημιτελικά

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγάλος θα είναι και ο 2ος ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς πέρασαν τόσο η Αργεντινή όσο και η Ολλανδία οι οποίες αμφότερες θα αγωνιστούν για 5η φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικά.

Η Αργεντινή "ξόρκισε" την κατάρα που τη βάραινε εδώ και 24 ολόκληρα χρόνια και πέρασε στα ημιτελικά με τον Μέσι να έχει φτάσει τον Μαραντόνα σε συμμετοχές με την Εθνική (91) και να απειλεί να τον περάσει αν προκριθεί στον τελικό. 

Το ματς δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, όπως και οι περισσότεροι προημιτελικοί...με την Αργεντινή να προηγείται πολύ νωρίς, μόλις στο 8' με γκολ του Ιγκουαΐν και να κρατάει στη συνέχεια το σκορ μέχρι το τέλος.

Σκορ: 1-0
Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Μπασάντα, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ντι Μαρία (33' Ένσο Πέρες), Λαβέτσι (71' Παλάσιο), Μέσι, Ιγκουαΐν (81' Γκάγκο).
Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μιραλάς (60' Μέρτενς), Αζάρ (75' Σαντλί), Οριζί (59' Λουκακού).

Στο 2ο ματς της ημέρας, οι "οράνιε" βρήκαν μπροστά τους το τοίχος του τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας, που ήταν εξαιρετικός ενώ είχαν και 3 δοκάρια. 

Ο αγώνας έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι όπου τη δόξα από τον Κέιλορ Νάβας έκλεψε ο ο τερματοφύλακας των Ολλανδών, Τιμ Κρουλ, ο οποίος μπήκε στο 120' ως αλλαγή στη θέση του Σίλεσεν και απέκρουσε 2 πέναλτι στέλνοντας την Ολλανδία για 2η συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά.

Σκορ: 0-0 (4-3 πέναλτι)
Ολλανδία: Σίλεσεν (120' Κρουλ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (105' Χούντελααρ), Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76' Λενς), Φαν Πέρσι.
Κόστα Ρίκα: Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα (79' Μίριε), Ακόστα, Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Μπόρχες, Μπράιαν Ρουίς, Μπολάνιος, Τζόελ Κάμπελ (66' Ουρένια).