Breaking News

Η αλήθεια πίσω από τις «9 1/2 Εβδομάδες»: Τα βασαvιστήpια και η κατάρρευση της Κιμ Μπάσιντζερ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η περιβόητη ταινία "9 ½ Εβδομάδες" ήταν βασισμένη στο βιβλίο της Αυστριακής Ίνγκεμποργκ Ντέι η οποία αυτoκτόvησε στις 28 Μαΐου του 2011. 

Το βιβλίο περιέγραφε μια σύντομη αλλά έντονη σαδoμαζoxιστική σχέση μιας γυναίκας με έναν μυστηριώδη άντρα. ΄πως αποδείχτηκε ήταν προσωπικές εμπειρίες της και για το λόγο αυτό χρησιμοποποίησε το ψευδώνυμο Ελίζαμπεθ Μακνίλ.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Άντριαν Λιν ήθελε την ψυχολογική κατάρρευση της Κιμ Μπάσιντζερ για να γίνει πιο ρεαλιστική η ερμηνεία της. Δεν τις έδινε καμία οδηγία και η ηθοποιός απλά αντιδρούσε στη συμπεριφορά του Μίκι Ρουρκ. Σύμφωνα με τον Λιν η Μπάσιντζερ έπρεπε να αντιμετωπίζει τον Ρουρκ με φόβο, όπως και ο χαρακτήρας που υποδυόταν στην ταινία... Ο σκηνοθέτης της φώναζε μέχρι να την εξαγριώσει πραγματικά. Μάλιστα δεν επέτρεπε στους 2 ηθοποιούς να μιλάνε εκτός γυρισμάτων για να μη χαθεί  η "χημεία" μεταξύ τους.

Ειδικά σε μία "κομμένη" σκηνή... η Μπάσιντζερ ετοιμαζόταν να αυτοκτovήσει. Ο σκηνοθέτης ζήτησε από τον Ρουρκ να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Ο Ρουρκ την τράβηξε δυνατά απ’ το χέρι και δεν την άφηνε, ακόμα και όταν εκείνη άρχισε να τον παρακαλάει. Η Μπάσιντζερ τον χαστούκισε και ο Ρουρκ ανταπέδωσε το χτύπημα. Όταν πια η ηθοποιός έκλαιγε με λυγμούς, ο σκηνοθέτης ζήτησε να ξεκινήσουν να τραβάνε οι κάμερες....
Πηγή: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - mixanitouxronou.gr