Breaking News

Σοκ στη Βουλγαρία: Βρέθηκε σκελετόs από βαμπip στην αρχαία ελληνική πόλη Περπερικόν! (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σκελετός από βαμπip βρέθηκε σε τάφο στα ερείπια της αρχαίας πόλης Περπερικόν, που βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο καθηγητής Nikolai Ovcharov που είναι γνωστός ως ο "Οντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας". Ο καθηγητής είναι ένας αρχαιολόγος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ανακαλύπτει μυστήρια από αρχαίους πολιτισμούς και είναι πεπεισμένος ότι ο σκελετός προέρχεται από κάποιο τελετουργικό ενάντια στους βpυκόλακεs.

Ο τάφος πιθανολογείται ότι ανήκει στο πρώτο μισό του 13ου αιώνα. Ο σκελετός είναι από έναν άνδρα ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών ενώ στην καρδιά του είχε καρφωμένο ένα σιδερένιο παλούκι. Ο καθηγητής στο ίδιο μέρος ανακάλυψε επίσης και τα λείψανα μιας γυναίκας με ένα νεαρό παιδί.

Ο σκελετός με το βαμπip (σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή) είναι η τρίτη παρόμοια ανακάλυψη στη Βουλγαρία και έχει πολλές ομοιότητες με αυτές που βρέθηκαν  το 2012 και το 2013 στην βουλγαρική παραθαλάσσια πόλη της Σωζόπολης, 200 μίλια ανατολικά του Περπερικόν. Σύμφωνα με τον Bozhidar Dimitrov, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στη Σόφια, 100 παρόμοιοι σκελετοί έχουν αποκαλυφθεί στη Βουλγαρία.

Να σημειώσουμε ότι η πόλη Περπερικόν κατοικείται από το 5.000 π.Χ., αλλά ανακαλύφτηκε πριν από 20 χρόνια και πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία του ναού του Διονύσου, του ελληνικού θεού του κpασιού και της γovιμότηταs.

Πηγή: telegraph.co.uk