Breaking News

Όλα τα νέα για την Αμφίπολη σε ένα video

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε χθες η ενημέρωση για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Η είδηση ουσιαστικά χθες ήταν ο εντοπισμός νομισμάτων με το πρόσωπο του Μ.Αλεξάνδρου τα οποία όμως έχουν βρεθεί και σε άλλους τάφους και έτσι αυτό από μόνο του δεν παραπέμπει κάπου συγκεκριμένα.

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων επικράτησε εκνευρισμός με τις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το νεκρό και την κα Περιστέρη να αποφεύγει να απαντήσει παραπέμποντας στην μελέτη που αναμένεται από τους ανθρωπολόγους ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το εργαστήριο που θα αναλάβει τη μελέτη.

Ανέφερε επίσης ότι στο χώρο opγiαζε κάποτε η αρχαιοκαπηλία, ενώ αρχικά ο περίβολος μπροστά από τα σκαλοπάτια ήταν ανοιχτός και μετά τον έκλεισαν. "Άρα ο τύμβος ήταν κάποτε επισκέψιμος" δήλωσε χαρακτηριστικά. Κάτω από την πίεση των δημοσιογράφων η κα Περιστέρη έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του νεκρού, η οποία δεν είναι ευκρινής και θα τη δείτε στο video που ακολουθεί. Τέλος μίλησε για ένα δύσκολο νέο γύρο ερευνών για τα μέχρι τώρα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η αίσθηση που υπάρχει πάντως είναι ότι επικοινωνιακά οι υπεύθυνοι δημιούργησαν στους εαυτούς τους μια πίεση χρόνου που δεν υπήρχε λόγος να συμβεί και θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει. Οι μελέτες των ανασκαφών σε όλο τον κόσμο μπορεί να κρατήσουν χρόνια, πόσο μάλλον για ένα τόσο μεγαλειώδες μνημείο. Για τη χθεσινή μέρα δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ.