Breaking News

Σκοτώθηκε 12χρονος από πυpά αστυνομικών που νόμιζαν ότι είχε αληθινό όπλo... (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απίστευτη τραγωδία στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, με το 12χρονο που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς οι οποίοι νόμιζαν ότι το όπλo που είχε στην κατοχή του ήταν αληθινό...

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, η αστυνομία δέχτηκε κλήση για έναν ύποπτο που είχε όπλο και απειλούσε τους περαστικούς. Πιο συγκεκριμένα αυτός που τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση ανέφερε: "Κάθομαι στο πάρκο και υπάρχει ένας έφηβος εδώ με ένα πιστόλι το οποίο είναι πιθανώς ψεύτικο, αλλά οι άνθρωποι τρομάζουν".

Μετά από λίγα λεπτά, δύο αστυνομικοί από την αστυνομία του Κλίβελαντ - ο ένας καινούριος στην υπηρεσία και ο άλλος έμπειρος με πάνω από 10 χρόνια στην αστυνομία - έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν από τον 12χρονο Tamir E Rice να σηκώσει τα χέρια του ψηλά αλλά αυτός τα κατέβασε στη μέση για να πιάσει το όπλο. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν 2 φορές και τουλάχιστον η μία σφαίρα τον πέτυχε στο στομάχι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πιστόλι ήταν μια ρεπλίκα "airsoft" (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο όμως είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας.

Ο 12χρονος δυστυχώς δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή και απεβίωσε σήμερα το πρωί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους 2 αστυνομικούς όταν δόθηκε σήμα δεν αναφέρθηκε ότι το όπλο είναι πιθανώς ψεύτικο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ η οικογένεια του Tamir έχει αναθέσει σε δικηγόρο την υπόθεση και η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες...