Breaking News

Ανάσα για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγες μέρες απομένουν πριν την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για το 2015 και μια ευχάριστη εξέλιξη έρχεται για όσους αδυνατούν  να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή του ποσού.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, τα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούν πλέον να πληρώνονται με το μήνα και ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της χρήσης του αυτοκινήτου.

Το θετικό για το νέο μέτρο δεν έχει ουσιαστικά αντίκρισμα για όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους όλο το χρόνο. Η ωφέλεια είναι για αυτούς που καλούνται να επιλέξουν ποιους μήνες το αυτοκίνητο τους είναι χρήσιμο οπότε θα πληρώσουν και το ανάλογο ποσό. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι έτσι θα εξαλειφθεί το φαινόμενο απόσυρσης των πινακίδων, κυρίως για τα μεγάλα οχήματα με υψηλά τέλη.

Για παράδειγμα αν τα τέλη κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου για ένα χρόνο κοστίζουν 265 ευρώ, για τους 6 μήνες ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει τα μισά, δηλαδή 132,5 ευρώ. Αν κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο για μόνο ένα μήνα θα πληρώσει και το ανάλογο ποσό.

Στο μεταξύ επιτείνεται για ακόμη έναν χρόνο η απόσυρση των αυτοκινήτων και καλύπτονται πλέον και όσοι ταξινομήθηκαν το 2001 και το 2002. Από το 2009 και μετά το μέτρο της απόσυρσης κάλυπτε μόνο τα αυτοκίνητα παλαιότητας μέχρι το 2000.