Breaking News

Η πιο επικίνδυνη περιοχή στον πλανήτη! (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κοιλάδα Juarez βρίσκεται στα σύνορα του Μεξικού με το Ελ Πάσο του Τέξας της Αμερικής. Εκτείνεται κατά μήκος του Ρίο Γκράντε και είναι σε απόσταση αναπνοής από το φράκτη των έξι περίπου μέτρων που τη διαχωρίζει από την μεθόριο με τις ΗΠΑ.

Βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού που κατέχει τον άτυπο τίτλο της πιο βiαιης πόλης στον πλανήτη λόγω των εγκλημάτων από τη δράση των καpτέλ vαpκωτικώv και όπλωv. Τα τοπικά καpτέλ, που εκτιμάται ότι είναι από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο, διακινούν το 50% των vαpκωτικώv προς τις ΗΠΑ. 


Οι παpάνομοι μετανάστες που προσπαθούν στην περιοχή να περάσουν τα σύνορα, αν καταφέρουν να περάσουν τον φράχτη καλούνται να επιβιώσουν στην κοιλάδα Juarez ή "Κοιλάδα του Θανάτου", το πιο επικίνδυνο σημείο στον πλανήτη. Η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί πλέον και από την αστυνομία ενώ οι δολοφονίες, οι απαγωγές και οι εξαφανίσεις γυναικών είναι καθημερινό και... συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο μέσος όρος δολοφονιών στην ευρύτερη περιοχή είναι 160 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους ετησίως, σύμφωνα με τις αρχές του Σαν Αγκουστίν, της μόνης πόλης στην περιοχή που έχει αστυνομική παρουσία. Η κοιλάδα κάποτε είχε 60.000 κατοίκους. Σήμερα παραμένουν εκεί μόνο 5.000. Οι υπόλοιποι είτε διέφυγαν είτε έπεσαν θύματα των καpτέλ. Μια ομάδα επαγρύπνησης που είχε συσταθεί από κατοίκους στην περιοχή  το πλήρωσε άσχημα καθώς ο επικεφαλής Manuel Castro βρέθηκε αποκεφαλισμένος.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί  είναι ότι κάθε κτίριο στους κεντρικούς δρόμους έχει τα ρολά κατεβασμένα ενώ η πλειοψηφία των καταστημάτων έχουν εγκαταλειφθεί. Για να αποκτήσει μάλιστα κάποιος πρόσβαση στο φαρμακείο, πρέπει πρώτα να δηλώσει την ταυτότητά του ή την επιχείρησή του στην ενδοεπικοινωνία έξω από τη θωρακισμένη πόρτα που υπάρχει. Παντού αντικρίζει κανείς καμένα ή κατεστραμμένα σπίτια ενώ οι τρύπες από τις σφαίρες σε πολλά σημεία έχουν μείνει για να θυμίζουν τις δολοφονίες...







Πηγή: Daily Mail