Breaking News

Γ.Βαρουφάκης: «Η συμφωνία είναι το φύλο συκής που χρειαζόμασταν για να τελειώσει το Μνημόνιο» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1, παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και στις φωνές αντίθεσης που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες.

"Η συμφωνία είναι γεμάτη από ασάφειες. Είμαστε περήφανοι για το βαθμό της ασάφειας. Πρόκειται για δημιουργική ασάφεια" τόνισε και εξήγησε "Αυτό ζητήθηκε σκόπιμα από την πλευρά των Ευρωπαίων έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν τη συμφωνία από τα τα εθνικά τους κοινοβούλια χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις."

Αναφερόμενος στην Ευρώπη και το Eurogroup είπε: "Δεν ζούμε σε μια πραγματική δημοκρατία. Αν δεις τον τρόπο που λειτουργεί το Eurogroup θα καταλάβεις ότι είναι και αναποτελεσματικός και δε συνάδει καθόλου με το ιδεώδες του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν μας έβαζε στην Ευρώπη των λαών και των δημοκρατιών. Βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη που έχει αυτοϋπονομευθεί."

Και πρόσθεσε: "Η συμφωνία δεν είναι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής μας. Η συμφωνία είναι το φύλλο συκής που χρειαζόμασταν ως Eurogroup για να τελειώσει το Μνημόνιο. Εμείς είπαμε το Μνημόνιο δεν το εφαρμόζουμε γιατί είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Η συμφωνία είναι ένα κείμενο που μπήκε στη θέση του Μνημονίου. Αν δεν το είχαμε βάλει θα έπρεπε να μειώσουμε τις συντάξεις και να αυξήσουμε το ΦΠΑ." Δείτε τα videos από την εκπομπή.