Breaking News

Ρίχτερ: «Από το ΠΑΣΟΚ στον... ΣΥΡΙΖΑ - Οι πλούσιοι στην Ελλάδα απαλλάσσονται από το 1830 από φόρους»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Χάιντς Ρίχτερ έχει μελετήσει τη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα όσο λίγοι συμπατριώτες του, έχοντας συντάξει μάλιστα αρκετά επιστημονικά συγγράμματα.

Είναι καθηγητής της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ. Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες που δημιούργησε.

"Οι πλούσιοι ήταν απαλλαγμένοι από φόρους από τότε που υπάρχει το ελληνικό κράτος, από το 1830" αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει για τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα: "Κόμματα μόνο κατ' όνομα. Στην πραγματικότητα είναι πελατειακές πυραμίδες, που αποτελούνται από ηγέτες, ορισμένους υψηλά ιστάμενους και από υποδίκτυα. Οι πυραμίδες διατηρούνται με τα επονομαζόμενα "ρουσφέτια", δηλαδή χάρες."

"Παραμένω απαισιόδοξος. Η σημερινή κατάσταση μου θυμίζει καταπληκτικά το 1981, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου και είχε περίπου τα ίδια συνθήματα που έχει σήμερα ο Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ φαινόταν τότε εξίσου αριστερό, εξίσου επαναστατικό, όσο φαίνεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε τίποτα." καταλήγει ο Γερμανός ιστορικός.
Πηγή: Deutsche Welle - Έθνος