Breaking News

Ρίχνει τους τόνους ο Σόιμπλε: «Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ρίχνει τους τόνους και αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο στην... αισιοδοξία και στην εξεύρεση λύσης.

Όπως μετέδωσε σήμερα η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, σε δηλώσεις που έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση στο Βερολίνο, όπου παρευρέθηκε μαζί με την ομόλογό του από την Πορτογαλία, Μαρία Αλμπουκέρκι, είπε μεταξύ άλλων: "Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Πρέπει όμως να πείσω του Γερμανούς ψηφοφόρους για την ανάγκη να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά το εγχείρημα είναι δύσκολο όταν οι Έλληνες δεν τηρούν την συμφωνία.

Και πρόσθεσε σε τόνο εμφανώς πιο διαλλακτικό από τις προηγούμενες ημέρες: "Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε. Επιβιώσαμε της κρίσης του ευρώ αλλά αν καταστρέψουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, καταστρέφουμε την Ευρώπη. Θα αξιοποιήσουμε κάθε κρίση για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση."

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, τόνισε ότι: "Το πρόγραμμα σωτηρίας λειτούργησε στην Πορτογαλία  η οποία βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση."

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί κατατέθηκε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης κατά έξι μήνες με την ελληνική κυβέρνηση να ελπίζει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Πηγή: "Κοινωνία Ώρα Mega"