Breaking News

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα του Πολίτη (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ηλεκτρονική κάρτα του Πολίτη παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα πολύ πιο σύντομα από ότι ήταν αναμενόμενο.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" έχει ξεκινήσει ήδη συζήτηση ανάμεσα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τους αρμόδιους φορείς με σκοπό να καταλήξουν στα χαρακτηριστικά που θα έχει η ηλεκτρονική κάρτα του Πολίτη.

Στόχος είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς το κράτος θα βάζει κάθε μήνα στην κάρτα ένα συγκεκριμένο ποσό σε όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, 

Η κάρτα θα έχει κωδικό ταυτοποίησης του κατόχου της και θα έχει συνδεδεμένα τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Δημοτολογίου.

Μελλοντικά θα ενσωματωθούν στην κάρτα επιπλέον λειτουργίες και θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ. και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.

Τώρα αν η κάρτα έχει κι άλλους στόχους, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...