Breaking News

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου που προκάλεσαν αντιδράσεις (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αντιδράσεις υπήρξαν μετά τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στα "Καρντάσιανς", όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην oμoφυλoφιλiα. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης στον Αλέξη Τσίπρα, στον Γιάνη Βαρουφάκη και στον Γιάννη Μπουτάρη.

Αφού τόνισε ότι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που να ομολογούν με περηφάνια ότι είναι άθεοι στη συνέχεια αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: "Δικαίωμά του είναι αλλά έπρεπε να το πει όταν ζητούσε την ψήφο του λαού. Προσεύχομαι για τον κ.Τσίπρα γιατί η Εκκλησία εύχεται για εκείνους που ασκούν την εξουσία και έχουν τις τύχες του λαού στα χέρια τους".

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε "Είναι καθηγητής πανεπιστημιακός και πολύ καλός στη δουλειά του. Έχει το πλεονέκτημα ότι ξέρει γαλλικά. Έχει όμως μια τάση εκκεντρισμού. Σε κεντρίζει δηλαδή ή να τον απορρίψεις ή να τον αποδεχτείς. Πρέπει να έχει όμως ταπεινότητα, μια αρετή που τη διδάσκει η πίστη μας" και πρόσθεσε για τις επιλογές στο ντύσιμό του "Είναι λίγο πpοκλητική η ενδυμασία του".

Για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είπε: "Τον Μπουτάρη τον συμπαθώ ως άνθρωπο αλλά απορρίπτω την ιδεολογία του".

Αναφερόμενος στην oμoφυλoφιλiα τόνισε: "Αυτό για την πίστη μας αγιογραφικά είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα".

"Δεν υπάρχουν oμoφυλόφιλoι στην Εκκλησία;" τον ρώτησε ο Αρναούτογλου για να απαντήσει "Αυτό είναι άλλο. Ε και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει δηλαδή ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ 'έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γuμvότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός, αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν". Δείτε τα videos.