Breaking News

Ανυπολόγιστη τραγωδία: Χιλιάδες πλέον οι νεκροί στο Νεπάλ (Συγκλονιστικά videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου το Νεπάλ.

ΤΟ BBC κάνει λόγο για περισσότερους από 3.300 νεκρούς και 6.500 τραυματίες ενώ δεν μπορεί να γίνει ούτε πρόχειρος απολογισμός για το που θα φτάσει ο αριθμός των θυμάτων καθώς υπάρχουν φόβοι ότι χωριά μέχρι 1.000 κατοίκων θάφτηκαν ολόκληρα από πτώσεις βράχων.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Lamjung, περίπου 80 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού ενώ υπάρχουν συνεχώς μετασεισμικές δονήσεις που καθιστούν δύσκολο το έργο της διάσωσης.

Όπως αναφέρει η Independent, οι περισσότερες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό. Τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσαν ότι τα νοσοκομεία είναι πλέον υπερπλήρη ενώ δεν υπάρχει χώρος για τα πτώματα και σε πολλές περιοχές έχουν θεαθεί να καίνε τους νεκρούς. Τα περισσότερα καταστήματα στη Κατμαντού έκλεισαν και λειτουργούν μόνο κάποια μανάβικα και φαρμακεία.

Ο σεισμός έφερε μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της φτωχής χώρας του Νεπάλ των 27,8 εκατομμυρίων κατοίκων καθώς ο τουρισμός βασίζεται κυρίως σε ορειβάτες και επισκέπτες στην περιοχή των Ιμαλαΐων. Χαρακτηριστικό του τι συνέβη τη στιγμή του σεισμού είναι το ερασιτεχνικό video από κατασκήνωση ορειβατών στο Έβερεστ, σε υψόμετρο περισσότερο από 5.000 μέτρα, όπως και το video από την εκπομπή "Live U" που δείχνει την κατάρρευση ενός κτιρίου στο Νεπάλ.