Breaking News

Πολυεθνική στη Λέσβο θα καλλιεργήσει κάvvαβη σε έκταση 1.200 στρεμμάτων!

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια νέα πρωτοποριακή επένδυση αναμένεται τους επόμενους μήνες στη Λέσβο καθώς 1200 στρέμματα στην περιοχή Μεγάλη Λίμνη  θα καλλιεργηθούν με κάvvαβη! Η περιοχή της Μεγάλης Λίμνης κρίθηκε κατάλληλη καθώς διαθέτει αφθονία υδατικών πόρων.

Πρόκειται για καλλιέργεια κλωστικής κάvvαβηs, η οποία θεωρείται οικολογική (δεν χρειάζεται ζιζανιοκτόνα και λοιπά φυτοφάρμακα). Είναι ένα παρεξηγημένο φυτό και διαφέρει μιας και δεν περιέχει μια συγκεκριμένη δραστική ουσία.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, η συγκεκριμένη έκταση που ανήκει στο Δήμο Λέσβου θα παραχωρηθεί σε πολυεθνική εταιρεία που θα καλλιεργεί κλωστική κάvvαβη ενώ το σχέδιο θα υλοποιηθεί και σε ακόμη 5 περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται στους Νομούς Σερρών, Λάρισας, Χανίων, Μεσσηνίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός συναντήθηκε στην Αθήνα με εκπροσώπους της εταιρείας Royal Hemp Corporation και στόχος είναι να ξεκινήσει η καλλιέργεια στη Λέσβο το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2016.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επένδυση η Λέσβος θα είναι μία από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που θα γίνει συστηματική καλλιέργεια κλωστικής κάvvαβηs. Στο αρχικό στάδιο θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 25 νέες θέσεις εργασίας στο νησί.