Breaking News

Μοναδικό: Τα πουλιά που τρέχουν πάνω στην επιφάνεια του νερού - Τι λένε οι επιστήμονες (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα Grebes ή αλλιώς μαυροβουτηχτάρια είναι μερικώς μεταναστευτικό είδος υδρόβιων πουλιών και τα συναντάμε κυρίως στα γλυκά νερά της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας και Β.Αμερικής ωστόσο υπάρχουν κάποια είδη που προτιμούν το αλμυρό νερό. Συνολικά υπάρχουν 22 είδη σε 6 σωζόμενα γένη.

Η ικανότητά τους που έχουν να περπατάνε και πιο συγκεκριμένα να τρέχουν πάνω στο νερό προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν ότι ο λόγος που ισορροπούν πάνω στο νερό είναι επειδή κατορθώνουν να κάνουν 20 βήματα το δευτερόλεπτο. Αυτό συνδυάζεται βέβαια και με τους λοβούς στα δάχτυλά τους που τους καθοδηγούν στο νερό.

Οι επιστήμονες ελπίζουν τώρα πως η τεχνική αυτή θα μπορούσε να αντιγραφεί για την παραγωγή ρομπότ, που μπορεί να τρέξει πάνω σε νερό, για να βοηθήσει σε επιχειρήσεις διάσωσης και σε πλημμύρες.

Τα Grebes φημίζονται και για τις μιμητικές ικανότητες στις κινήσεις που μοιάζουν με χορευτικό στο νερό. Μπορούν ανά ζεύγη συνήθως να κάνουν τις ίδιες κινήσεις σε απόλυτη αρμονία με διάθεση μάλιστα... εpωτοτpοπίας. Δείτε το video. Από το 1:10 περίπου και μετά το θέαμα είναι εντυπωσιακό...