Breaking News

Καμμένος: «Θέμα ωρών η συμφωνία» - Μητρόπουλος: «Η συμφωνία δεν θα περάσει από την Κ.Ο.»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την πεποίθησή του ότι η πρόταση των δανειστών δεν θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, ο Αλέξης Μητρόπουλος.

"Μετά τις χθεσινές εξελίξεις φαίνεται ότι η συμφωνία είναι δύσκολο να περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ξέρετε οι επιρροές εντός της Κεντρικής Επιτροπής είναι αντιστοιχισμένες και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν μπορεί να περάσει ότι συζητείται τώρα από τους δανειστές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και τα τέσσερα αυτόνομα πακέτα δεν μπορούν να περάσουν. Έχω επίγνωση του τι λέω. Δεν είναι κάποιοι οι οποίοι θα έχουν επιμέρους διαφωνίες. Είναι βαθύτατα ιδεολογικές διαφορές" δήλωσε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όταν ο Παπαδάκης επισήμανε ότι "η συμφωνία μπορεί να περάσει αν την ψηφίσει το Ποτάμι και ισοσκελιστεί έτσι η διαφορά για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιδράσουν", ο Αλέξης Μητρόπουλος απάντησε ότι "δεν θα είναι απλό κάτι τέτοιο για τον πρωθυπουργό" με τον δημοσιογράφο να ανταπαντά ότι "αν δεν περάσει η συμφωνία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το ποιο πιθανό σενάριο θα είναι οι εκλογές".

Λίγο αργότερα στον Ant1, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε: "Εγώ πιστεύω ότι εντός των επομένων ωρών θα έχουμε μία συμφωνία, η οποία βεβαίως και δεν είναι όλο το προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο έχουμε, αλλά είναι μία συμφωνία η οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί δεν σπάει τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές τις οποίες έχει βάλει η κυβέρνηση και τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει".