Breaking News

Έρευνα: Οι καλύτεροι φίλοι μας λένε ψέματα για την εμφάνισή μας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι καλύτεροι μας φίλοι συνήθως μας λένε ψέματα για τις ατέλειές μας σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία που εξέτασε 1.700 φιλίες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας - που πραγματοποιήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή "Loose Women" σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Tombola που είναι η μεγαλύτερη στη Βρετανία με online παιχνίδι bingo - μόνο το 29% των ανθρώπων λένε στους κολλητούς τους ή στον/ στη σύντροφό τους αλήθειες που έχουν να κάνουν με όσα πιστεύουν για την εξωτερική τους εμφάνιση όπως για παράδειγμα για ένα κακό κούρεμα ή για κιλά που έχουν βάλει.

Ωστόσο η μελέτη ανέδειξε εντυπωσιακά στοιχεία για τη φιλία και για το ρόλο που παίζει στη ζωή μας:

- Μόνο το 30% συνήθως λέει κάτι όταν οι καλύτεροι τους φίλοι τους προσβάλλουν ενώ οι υπόλοιποι προτιμούν να το "καταπιούν" για να μην υπάρξει πρόβλημα σε κάτι που θεωρούν πολύτιμο.

- Η πιστότητα αναδείχτηκε το πιο σημαντικό κριτήριο για μια φιλία ενώ η γενναιοδωρία συγκέντρωσε μόλις το 24%.

 - Αξιοσημείωτο είναι ότι οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων είχαν κατά μέσο όρο 4,4 στενούς φίλους ποσοστό μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο που ήταν 3,7%.

- Οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεώρησαν ότι οι γονείς ή τα αδέλφια τους είναι ο καλύτερος φίλος τους αλλά το ποσοστό αυτό ήταν χαμηλότερο στο Λονδίνο όπου εκεί φαίνεται ότι οι καλύτεροι φίλοι θεωρούνται άτομα εκτός οικογένειας.

Επικεφαλής της έρευνας επισήμανε σχετικά: "Αν ο καλύτερός σας φίλος, σας λέει ψέματα για την εμφάνισή σας, δε σημαίνει ότι δε σας εκτιμά. Αντίθετα δείχνει ότι η φιλία του είναι πολύ βαθιά."