Breaking News

Άγρια κερδοσκοπία στα καύσιμα παρά τη «βουτιά» του πετρελαίου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μπορεί η τιμή του αργού πετρελαίου να έχει κάνει μεγάλη βουτιά τον τελευταίο μήνα, ωστόσο οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Έρευνα από την εφημερίδα Έθνος, βασισμένη στα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας, αποκαλύπτει άγρια κερδοσκοπία στις τιμές των υγρών καυσίμων. 

Παρά το γεγονός ότι η τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε μέσα σε έναν μήνα κατά 21% και για την ακρίβεια από τα 60,5 στα 47,5 δολάρια το βαρέλι, οι μειώσεις δεν έχουν περάσει στις αντλίες των πρατηρίων. Oι μειώσεις του αργού πετρελαίου όχι μόνο δεν φτάνουν στην κατανάλωση, αλλά αντίθετα διαπιστώνονται και αυξήσεις. Με πιο απλά λόγια καταγράφονται «καπέλα» στις τιμές. 

Οι Έλληνες συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα την αμόλυβδη βενζίνη σε όλη τη χώρα. Θύματα όμως μεγαλύτερης κερδοσκοπίας πέφτουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές των νησιών και των άλλων τουριστικών περιοχών, καθώς οι τιμές ξεπερνούν ακόμη και τα 1,70 ευρώ το λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν μήνα το μεικτό περιθώριο κέρδους των εταιρειών εμπορίας και πρατηριούχων έχει ανέβει στα 11 από 10 λεπτά το λίτρο. Στα δε νησιά όπως στις Κυκλάδες και στη Ζάκυνθο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1 με 1,7 λεπτά το λίτρο, ενώ στα υπόλοιπα νησιά ουσιαστικά η αμόλυβδη παραμένει αμετάβλητη.