Breaking News

Δημοσκόπηση: Απόλυτο ντέρμπι, χωρισμένη στη μέση η Ελλάδα στις προτιμήσεις

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απόλυτο ντέρμπι δείχνει δημοσκόπηση της Alco με τη διαφορά να βρίσκεται στο 0,6% και ένας στους 10 Έλληνες να δηλώνει αναποφάσιστος.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1 με 3 Ιουλίου από την Alco για το protothema.gr και αποτυπώνει πλήρως ότι η Ελλάδα είναι χωρισμένη στη μέση όσον αφορά την προτίμησή της στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου και σε δείγμα 1400 ψηφοφόρων, το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ που είναι μόλις κατά 0,6% υψηλότερο από το 41,1% των ερωτηθέντων που προτιμούν το ΟΧΙ.

Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΑΙ και ΟΧΙ φαίνεται να μειώνεται καθώς στην αντίστοιχη έρευνα της Alco που ολοκληρώθηκε μια μέρα νωρίτερα, η διαφορά ήταν στο 1,3%, γεγονός που δείχνει ότι μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξε ελαφρά μεταστροφή που έκλεισε την ψαλίδα.

Οι πολίτες θεωρούν, σε ποσοστό 48%, λανθασμένη την απόφαση για το δημοψήφισμα, έναντι του 42% που την χαρακτηρίζει θετική. 

Το 44% πιστεύει ότι η ουσία του ερωτήματος είναι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση των Θεσμών, ενώ το 42% υποστηρίζει ότι στην κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.