Breaking News

H αγωνία στο «κόκκινο» για το αυριανό Eurogroup (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ζητά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, να συνδράμουν όλοι στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις τόνισε ότι στην Ευρωζώνη υπάρχουν 19 δημοκρατίες και πρέπει να βρεθεί λύση αποδεκτή για όλους. 

"Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έκανε πιο δύσκολη αυτή την προσπάθεια αλλά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. H σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν αλλάζει αλλά θα πρέπει να βρεθεί και οικονομική σταθερότητα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό." τόνισε μεταξύ άλλων.

Κρίσιμο θα είναι το αυριανό Eurogroup στις 2 το μεσημέρι που μπορεί να αποδειχτεί ως τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προτάσεις της ελληνικής  κυβέρνησης.

Το ρόλο της παίζει και η παραίτηση του Γιάννη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών που στέλνει μήνυμα ότι η Αθήνα επιθυμεί άμεσα συμφωνία.

Η κοινή αίσθηση πάντως είναι ότι τα δύσκολα στην ελληνική κυβέρνηση τα βάζει η Γερμανία καθώς κάποιες από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης αρχίζουν να εμφανίζονται πιο διαλλακτικές.

Δείτε στο video τις δηλώσεις του Βάλντις Ντομπρόφσκις.