Breaking News

Η συνέντευξη του Α.Τσίπρα στον Ant1: «Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν με συμφωνία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στον Ant1 και στη Μαρία Χούκλη παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας όπου τόνισε ότι το ΟΧΙ θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία.

Χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού:

- Το δημοψήφισμα άργησε 5 χρόνια. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει γιατί καλείται να ψηφίσει αυτή την Κυριακή. Κάποιοι λένε ότι 7 μέρες είναι λίγες, όμως 5 χρόνια είναι αρκετά.

- Βεβαίως μένουμε Ευρώπη, αλλά θέλουμε και να ζήσουμε, να δουλέψουμε, να προκόψουμε, να αναπτυχθούμε και να είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων στην Ευρώπη. Η συνταγή όμως που μας δίδεται δε μας αφήνει αυτό το περιθώριο.

- Καλούμαστε την Κυριακή στις κάλπες με ένα κρίσιμο ερώτημα: Θα αποδεχτούμε μία μη βιώσιμη λύση ή θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, να διεκδικήσουμε μία λύση βιώσιμη.

- Δεν αμφισβητεί κανείς την παρουσία της χώρας στην Ευρώπη και δεν θα ήταν ωφέλιμο για κανέναν να προσπαθεί να θέσει ψεύτικα διλήμματα.

- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέκοψε τη ρευστότητα γιατί το Eurogroup απέρριψε ένα απολύτως εύλογο αίτημα που κατέθεσε εμπρόθεσμα η κυβέρνηση να αποτανθεί ο ελληνικός λαός πάνω στην πρόταση που οι ίδιοι μας ζητούσαν να αποφανθούμε ως κυβέρνηση εντός 48 ωρών.

- Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν με συμφωνία. Θα ανοίξουν με συμφωνία μη βιώσιμη αν επικρατήσει το ΝΑΙ. Αν υπερισχύσει το ΟΧΙ, και όσο πιο ισχυρό είναι αυτό, σας διαβεβαιώνω ότι την επόμενη μέρα θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες και θα υπογραφεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

- Συμφωνήσαμε κι εμείς να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις. Διαφωνήσαμε στις περικοπές συντάξεων στους αδύναμους και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ.

- Να μην ανησυχεί ο κόσμος για κούρεμα καταθέσεων γιατί θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα.

- Στην Κύπρο έγινε κούρεμα καταθέσεων όχι γιατί υπήρξε έλλειμμα ρευστότητας στις τράπεζες, αλλά επειδή οι κυπριακές τράπεζες δεν είχαν εχέγγυα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν εχέγγυα.

- Ξέρετε πόσοι πρωθυπουργοί ήρθαν στη χώρα και είπαν εγώ θα είμαι με τα συμφέροντα του λαού και στη συνέχεια κορόιδεψαν το λαό;

- Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μπορεί να λένε πολλά. Δεν μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι δεν έχουν την ευθύνη που έφτασε η χώρα στη χρεοκοπία.

- Αν επικρατήσει το ΝΑΙ: Θα έχουμε προοπτική και συμφωνία που δυστυχώς για το λαό δεν θα δώσει διέξοδο. 5 χρόνια γίνεται αυτό που θέλουν οι εταίροι αλλά λύση δεν δόθηκε.

- Είτε ψηφίσουμε ΝΑΙ είτε ΌΧΙ είμαστε στην ίδια βάρκα που μπάζει νερά...

Δείτε στο video τη συνέντευξή του.