Breaking News

Οι τροφές που διώχνουν τη σκέψη σας από το... ψυγείο

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την επόμενη φορά που το στομάχι σας θα αρχίσει να... διαμαρτύρεται, θυμηθείτε ότι υπάρχουν τροφές που αντιμετωπίζουν την αίσθηση της πείνας και αποτρέπουν τις συχνές επιδρομές στο ψυγείο.

Δείτε μερικές απ' αυτές τις τροφές, όπως τις παρουσίασε σε παλαιότερο δημοσίευμα η Daily Mail:

Ξηροί καρποί: Περιέχουν υγιή λιπαρά και είναι γεμάτοι από φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι οποίες απελευθερώνουν την ενέργειά τους σιγά-σιγά μέσα στο σώμα, και μας διατηρούν πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με μελέτες, τα κουκουνάρια περιέχουν ένα μοναδικό λιπαρό οξύ, που ονομάζεται πινολενικό οξύ, το οποίο, επίσης, μειώνει την όρεξη.

Βρώμη: Περιέχει μια ορμόνη που ονομάζεται χολοκυστοκινίνη, η οποία σύμφωνα με μελέτες βοηθά την πέψη και μειώνει την όρεξη στο σώμα.

Αβοκάντο: Σύμφωνα με μελέτη που έκαναν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Yeshiva της Νέας Υόρκης, το ολεϊκό οξύ, που περιέχει το αβοκάντο, ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου που αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού. Είναι, επίσης, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή.

Μπαχαρικά: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατηθείτε χορτάτοι και να αυξήσουν το ρυθμό του μεταβολισμού σας. Έρευνα απέδειξε ότι όσοι πρόσθεσαν πιπέρι καγιέν στη σούπα τους έλαβαν 60 θερμίδες λιγότερες και έκαψαν 10 περισσότερες από όσους δεν έβαλαν πιπέρι.

Πράσινα λαχανικά και χυμοί λαχανικών: Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βελτιώνουν τις τιμές της χοληστερίνης  και μειώνουν σημαντικά την αίσθηση της πείνας. Επίσης οι πράσινοι φυσικοί χυμοί είναι καλύτεροι από τους χυμούς φρούτων καθώς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σακχάρων.

Μήλα: Περιέχουν σε υψηλή ποσότητα ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πηκτίνη. Η πηκτίνη βοηθά στην απελευθέρωση βαρέων μετάλλων, χημικών και άλλων ουσιών του αίματος, η οποία συνδέεται με αυτά και τα αποβάλλει από το σώμα. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι μειώνει την ποσότητα της ζάχαρης και των θερμίδων που απορροφούνται  στην κυκλοφορία του αίματος μετά από ένα γεύμα. Έτσι αποτρέπει τη ζάχαρη να προκαλέσει λαχτάρα για φαγητό. Πηκτίνη περιέχουν επίσης: τα γλυκολέμονα, τα λεμόνια, οι μπανάνες, τα σταφύλια, τα καρότα, το λάχανο κ.α.

Μαύρη σοκολάτα: Μια μελέτη, το 2010, είχε δείξει ότι οι γυναίκες που έτρωγαν ή ακόμα και μύριζαν μαύρη σοκολάτα είχαν μειωμένη όρεξη και μειωμένα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, η οποία προκαλεί την αίσθηση της πείνας. Αποδεδειγμένα, επίσης, αποτελεί καλύτερη επιλογή από τη σοκολάτα γάλακτος που είναι "φορτωμένη" με θερμίδες και ζάχαρη.

Λιναρόσποροι: Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα που αυξάνουν το αίσθημα της πληρότητας. Μπορείτε να πασπαλίσετε τους σπόρους σε ό,τι κι αν επιλέξετε να φάτε, από το κρέας μέχρι τις σαλάτες σας και το γιαούρτι σας. Το καλύτερο είναι να τους πασπαλίσετε στο πρωινό σας για να σας κρατήσουν πλήρεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φασόλια: Τα φασόλια, όπως και τα μπιζέλια, οι φακές και τα ρεβίθια, αποτελούν εξαιρετική πηγή αργής αφομοίωσης πρωτεΐνης και μας διατηρούν πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δαμάσκηνα: Σε μια μελέτη του 2009 του San Diego State University, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το δαμάσκηνο περιορίζει περισσότερο την πείνα από ένα μπισκότο. Ειδικά τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ρυθμίζουν τις ορμόνες και διώχνουν τη σκέψη από το στομάχι σας.