Breaking News

Α.Τσίπρας: «Άμεση προτεραιότητα οι τράπεζες - Σύγκληση Πολιτικών Αρχηγών» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Το σημερινό δημοψήφισμα δεν έχει νικητές και ηττημένους. Αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε επιγραμματικά:

- Όλες και όλοι μαζί γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Αποδείξαμε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου.

- Θέλω να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

- Η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας.

- Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις, βιώσιμες λύσεις αρκεί να το επιδιώκουν και οι 2 πλευρές.

- Ο ελληνικός λαός απάντησε στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλουμε. Θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

- Τούτη την ώρα, ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

- Θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω αύριο το πρωί τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να ενημερώσω για τις άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και να ακούσω τις δικές τους προτάσεις.

- Με ισχυρό σύμμαχο τη δημοκρατία και το δίκιο που είναι με το μέρος μας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι θα αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με προτεραιότητα την τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας των τραπεζών.

Δείτε το video.