Breaking News

Συγκλονίζει μια μητέρα γορίλας: Αρνείται να αποχωριστεί το νεκρό μωρό της (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι τραγικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν αποδεικνύουν ότι οι δεσμοί της μητρότητας δεν έχουν όρια...

Μία μητέρα γορίλας που ονομάζεται Shira, κάνει συνέχεια βόλτες μέσα στο κλουβί της στο ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης, απελπισμένη για το νεκρό μωρό της. 

Ελπίζει ότι θα ξυπνήσει. Άλλες φορές το αγκαλιάζει και άλλες το τινάζει μήπως και συνέρθει. Η θλίψη είναι χαραγμένη στο πρόσωπό της.

"Το μικρό πέθανε ξαφνικά πριν από μια εβδομάδα χωρίς λόγο. Η Shira που είναι 10 χρονών, αρνείται να το εγκαταλείψει και περιφέρεται συνέχεια μ'αυτό στην αγκαλιά της" δήλωσε ο καθηγητής και διευθυντής του ζωολογικού κήπου,  Manfred Niekisch.

Και πρόσθεσε: "Χρειάζεται χρόνο για να συμβιβαστεί με την απώλεια. Είναι το δεύτερο μωρό που χάνει. Το πρώτο, ο Tandu, πέθανε σε ηλικία έξι μηνών τον Μάιο του 2014, από θανατηφόρα ιογενή λοίμωξη. Το ίδιο είχε κάνει και τότε, αρνούνταν να το αποχωριστεί."

Ο καθηγητής τόνισε ότι αυτό συμβαίνει συχνά με τους γορίλες καθώς στα συγκεκριμένα ζώα, ο δεσμός μεταξύ μητέρας και μωρού είναι ιδιαίτερα στενός. "Θα περιμένουμε μέχρι να μας δώσει το μωρό για να του κάνουμε εξετάσεις και να μάθουμε το λόγο που πέθανε" κατέληξε ο καθηγητής Niekisch.