Breaking News

Aιματοβαμμέvo Halloween στο Βουκουρέστι: Δεκάδες νεκροί σε ροκ συναυλία (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αίμα βάφτηκε η συναυλία μιας μπάντας heavy metal για το Halloween σε νυχτερινό κλαμπ του Βουκουρεστίου, το βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 ​​τραυματίστηκαν στη συναυλία του συγκροτήματος Goodbye to Gravity μετά την εκτόξευση των πυροτεχνημάτων που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί και φωτιά που κατέληξε σε μια έκρηξη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι παρευρισκόμενοι αρχικά πίστεψαν ότι οι φλόγες ήταν μέρος της παράστασης και δεν αντέδρασαν αμέσως. Ακολούθησε μια κόλαση με τον κόσμο να τρέπεται σε άτακτη φυγή για να βγει έξω από το Colectiv Club. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι συνολικά έως 400 άτομα βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή που άρχισαν να εκτοξεύονται τα πυροτεχνήματα.

Από τους 200 τραυματίες οι 146 εισήχθησαν στο νοσοκομείο για εγκαύματα, εισπνοή καπνού και άλλα τραύματα ενώ πηγές του νοσοκομείου δήλωσαν ότι 9 άτομα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ο τραγουδιστής της μπάντας και ο μπασίστας είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ δήλωσε ότι 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο κλαμπ και ένας κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος εν μέσω φόβων ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί ενώ ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, δήλωσε: "Πρόκειται για μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλους μας, για το έθνος μας και για μένα προσωπικά".

Να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος ήταν ο νικητής του ρουμάνικου Megastar to 2008, κάτι παρόμοιο με το Greek Idol. Το συγκρότημα, που σχηματίστηκε το 2011, αποτελείται από πέντε μέλη και έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ.