Breaking News

Κάνοντας πατινάζ στο «πιο διάσημο μονοπάτι της Αμερικής» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πατινάζ είναι έτσι κι αλλιώς ένα δύσκολο άθλημα. Όταν μάλιστα γίνεται σε παγωμένη ορεινή διαδρομή τότε το θέαμα είναι εντυπωσιακό και σε αρκετά σημεία προκαλεί δέος.

Το John Muir Trail είναι ένα μονοπάτι μεγάλου μήκους στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια. Από το βόρειο άκρο του μέχρι το νότιο που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Whitney, το μήκος του μονοπατιού είναι 338,6 χιλιόμετρα.

Το μονοπάτι περνά μέσα από μεγάλα τμήματα των Άλπεων και βρίσκεται σχεδόν ολόκληρο σε υψόμετρο πάνω από 2.400 μέτρα ενώ περίπου το 35% της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 48 χιλιόμετρων, βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα.

Έχει χαρακτηριστεί ως το "πιο διάσημο μονοπάτι της Αμερικής" και πλήθος ανθρώπων που λατρεύουν την πεζοπορία διασχίζουν κάθε χρόνο τη διαδρομή του.

Δύο άτομα προχωρημένης ηλικίας, είχαν την έμπνευση να κάνουν πατινάζ σε ένα παγωμένο σημείο στο John Muir Trail. Ίσως να είναι σημείο της διαδρομής αλλά είναι και πιθανό να πρόκειται για τα παγωμένα νερά μιας λίμνης, από αυτές που βρίσκονται κατά μήκος του μονοπατιού.

Όπως θα δείτε και οι δύο, έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους καθώς σε μερικά σημεία περνάνε σχεδόν ξυστά από τους βράχους. Ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχούν και το διασκεδάζουν. 

Δείτε το βίντεο...