Breaking News

Δείτε σε πίνακες πως διαμορφώνονται οι συντάξεις μετά τις επικείμενες μειώσεις

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγάλες ανατροπές με σημαντικές μειώσεις στα τελικά ποσά, φέρνουν στις συντάξεις οι μειώσεις που σχεδιάζονται με βάση το μοντέλο του Ασφαλιστικού που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. 

Οι συντάξεις θα υπολογίζονται ανάλογα με το Ταμείο και το ποσοστό αναπλήρωσης καθώς και την ημερομηνία αποχώρησης των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τους πίνακες που δημοσίευσε ο έντυπος Ελεύθερος Τύπος και αναδημοσίευσε η ηλεκτρονική Ημερησία, οι μειώσεις θα αφορούν και παλαιούς και νέους συνταξιούχους ενώ το «ψαλίδι» θα πιάσει ακόμη και όσους παίρνουν πάνω από 700 ευρώ. 

Δείτε πως διαμορφώνονται τα ποσά των συντάξεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, το πότε αποχωρεί ο συνταξιούχος, αλλά και τον μισθό που λάμβανε κατά τον εργασιακό του βίο.

Οι συντάξεις του Δημοσίου


 Οι συντάξεις στο ΙΚΑ



Οι συντάξεις στο ΟΑΕΕ


Σε ό,τι αφορά σε ασφαλισμένους σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες τα ποσά υπολογίζονται με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Έναν για τα χρόνια ως το 2010, ένα αναλογικό ποσό για τα χρόνια μετά το 2011 και ένα ποσό από τη βασική σύνταξη. 

Μειώσεις θα έχουν και οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που βγαίνουν μετά την 1/9/2015 . Για παράδειγμα εργαζόμενος που βγαίνει σε σύνταξη με 35 έτη και μισθό 2.500 ευρώ πριν την 1/9/2015 θα έπαιρνε σύνταξη 1.500 ευρώ, ενώ τώρα και μετά την 1η Σεπτεμβρίου χάνει 50 ευρώ το μήνα.