Breaking News

Νόστιμα και υγιεινά σπιτικά πατατάκια (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος που θα δείτε για να φτιάξετε σπιτικά πατατάκια είναι πολύ πιο υγιεινός από τα πατατάκια που κυκλοφορούν στην αγορά. Από την άλλη είναι και μια εύκολη και γρήγορη λύση για έκτακτες περιπτώσεις.

Ο Ρώσος που θα δείτε είναι από το κανάλι CrazyRussianHacker που έχει πάνω από 5 εκατομμύρια ακόλουθους. Μπορεί να φαίνεται λίγο τρελός αλλά δώστε του μια ευκαιρία και αφήστε το βίντεο να παίξει.

Αλείψτε ένα πιάτο με λάδι. Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη και κόψτε την πατάτα σε πολύ λεπτά κομμάτια όπως είναι τα τσιπς. Τοποθετήστε τα στο πιάτο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και κατόπιν τοποθετήστε το πιάτο για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πιθανώς να χρειαστεί και λίγο περισσότερο, ανάλογα με την ισχύ του φούρνου σας. Προφανώς για περισσότερη ποσότητα θα χρειαστεί να επαναλάβετε τα παραπάνω.


Ένας άλλος τρόπος και για μεγαλύτερη ποσότητα είναι να τοποθετήσετε τις λεπτές φέτες που κόψατε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, η μία δίπλα στην άλλη γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180c με αέρα, αλλιώς δεν πετυχαίνει.
- Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Η προσοχή μας πρέπει να είναι στο φούρνο γιατί ενδέχεται μερικά τσιπς να είναι έτοιμα πριν κάποια άλλα. Απλά εμείς βγάζουμε αυτά που θα ροδίσουν πρώτα.