Breaking News

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην Καβάλα: 300 εκατομμύρια ευρώ θαμμένα σε αεροδρόμιο!

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έξι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» ετοιμάζονται να ξεθάψουν χρυσές λίρες εκτιμώμενης αξίας 300.000.000 ευρώ στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, όπου πιστεύουν ότι είναι θαμμένες.

Σύμφωνα με την Esspreso οι έξι φίλοι που είναι ηλικίας 50-65 ετών, από τη Χρυσούπολη Καβάλας και τον Νέστο Ξάνθης είναι άνθρωποι του μόχθου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπολογίζουν όμως ότι η ζωή τους θα αλλάξει χάρη στον κρυμμένο θησαυρό.

Οι φίλοι πέρασαν δυσκολίες 10 ετών για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την άδεια, καθώς ο χώρος είναι στρατιωτικός και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολλές. Τελικά η πολυπόθητη άδεια εκδόθηκε.

Όπως ισχυρίζονται, το μυστικό τους το αποκάλυψε ένας Ρώσος αξιωματικός, ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή του αεροδρομίου. 

"Μόνο εμείς ξέρουμε πού είναι ο θησαυρός, αφού μας το είπε ο ίδιος άνθρωπος που τον έκρυψε εκεί. Πρόκειται για λίρες των Άγγλων, που δεν μπορούσαν να τις πάρουν μαζί τους και αποφάσισαν να τις θάψουν. Πρόκειται για μια καθαρή δουλειά. Δεν υπάρχουν θαμμένα ούτε όπλα ούτε αρχαία, μόνο χρυσές λίρες. Σύντομα θα αποκαλυφθεί ο θησαυρός και τότε θα δείτε ότι υπάρχει!" είπε χαρακτηριστικά στην Espresso ένας από την παρέα, που είναι άνεργος οικοδόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος που θα σκάψουν βρίσκεται σε ένα σημείο μεταξύ του δρόμου που υπάρχει στο αεροδρόμιο και της πίστας ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσουν οι ανασκαφές.

Θετική γνωμοδότηση έχουν δώσει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Κτηματική Υπηρεσία. Εκπρόσωποι όλων των φορέων και της Αστυνομίας θα εποπτεύουν τους επίδοξους χρυσοθήρες, που έχουν άδεια να σκάψουν μόνο για τρεις ημέρες.