Breaking News

Τραγωδία στο Σινά: Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβαίνοντες (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, στα βόρεια της Αιγύπτου.

Μετά από συγκεχυμένα δημοσιεύματα η είδηση τελικά επιβεβαιώθηκε από όλα τα μεγάλα διεθνή ηλεκτρονικά Μέσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η πτήση 7K9268 είχε προορισμό από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, προς την Αγία Πετρούπολη. Το αεροσκάφος φέρεται ότι ήταν ένα Airbus A-321 της εταιρίας Kogalymavia και είχε 224 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 200 ενήλικες επιβάτες, 17 παιδιά και 7 μέλη πλήρωμα.

Τα συντρίμμια έχουν ήδη εντοπιστεί και είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους ασφαλείας. Οι κακές καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολο το έργο για τα συνεργεία διάσωσης ενώ συνολικά 45 ασθενοφόρα έχουν καταφτάσει στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος, λίγο πριν την συντριβή, ενημέρωσε για «ένα τεχνικό πρόβλημα» και ζήτησε να  προσγειωθεί το συντομότερο. Άλλες πηγές κάνουν λόγο ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στα 30.000 πόδια και "βυθιζόταν" 5.760 πόδια ανά λεπτό όταν έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει τα αεροσκάφη να μην πέφτουν κάτω από τα 24.000 πόδια στην περιοχή καθώς ελέγχεται από ομάδες τζιχαντιστών, πολλές από τις οποίες είναι φίλα προσκείμενες προς το Ισλαμικό Κράτος, Ωστόσο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε.