Breaking News

Αυτοί είναι τελικά οι... «1101» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έγινε η περιβόητη παρουσίαση των 1101 την Κυριακή το απόγευμα μέσα από την ιστοσελίδα 1101.gr.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για πλατφόρμα ενημερωτικού χαρακτήρα στην οποία οι χρήστες ή οι αναγνώστες καλούνται να συνδράμουν 5 ευρώ το μήνα.

H συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, του Κλέων Γρηγοριάδη και των άλλων γνωστών προσώπων που συμμετείχαν στα βίντεο ήταν τελικά διαφημιστικού χαρακτήρα ενώ ο Βαρουφάκης έκανε μια μικρή δήλωση στην παρουσίαση για να στηρίξει την προσπάθεια.

Το όνομα «1101» προήλθε από τον αριθμό των πρώτων υποστηρικτών της προσπάθειας που ξεκίνησε από την ιστοσελίδα «thepressproject» η οποία αναφέρει:

"Είναι ένα κίνημα για να αλλάξει η ενημέρωση. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του ThePressProject.gr για να συζητήσουμε επιτέλους στην Ελλάδα τα χρηματοδοτικά μοντέλα των ΜΜΕ. Είναι οι 1000 που υποστηρίζουν το TPP με μια πάγια εντολή των 5€ το μήνα και 100 που διαθέτουν 50€ το μήνα. Ο ένας είναι η εταιρία που υποστήριζε και υποστηρίζει το TPP από την πρώτη ημέρα.

Αλλά οι 1101 ως κίνημα είναι κάτι περισσότερο. Θα έχουν πετύχει αν τελικά αποφασίσετε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτείτε τα ΜΜΕ ανεξάρτητα αν θα επιλέξετε να στηρίξετε το TPP. Τις επόμενες ημέρες οι 1101 θα δημοσιεύσουν ένα κώδικα δεοντολογίας και χρηματοδότησης των νέων μέσων και θα καλέσουμε όλα τα ΜΜΕ που θέλουν να το υπογράψουν."

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση.