Breaking News

Γιατί βγήκε εκτός πορείας το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα; (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το μεσημέρι της Πέμπτης και για ανεξήγητο λόγο, το αυτόματο λεωφορείο χωρίς οδηγό των Τρικάλων έχασε τον προσανατολισμό του, καβάλησε το πεζοδρόμιο και σταμάτησε μια... ανάσα από το περίπτερο. 

Ο πιο πιθανός λόγος που συνέβη αυτό, σύμφωνα με τη δήλωση του αντιδήμαρχου του δήμου Τρικκαίων κ. Γιάννη Κωτούλα στο trikalaola.gr, είναι γιατί χάθηκε η μετατοπίστηκε στιγμιαία το σήμα.

Ο κ. Κωτούλας δήλωσε στην κάμερα του trikalaola.gr: "Είναι μεγάλη ευτυχία που έγινε αυτό γιατί απέδειξε περίτρανα ακόμη και στους πιο δύσπιστους ότι είναι ασφαλέστατο όχημα μετακίνησης σε μια πόλη".

Και συνέχισε: "Απέδειξε ότι μόλις παρέκλινε από την πορεία του έστω και 40 πόνους ακινητοποιήθηκε και δεν προσέκρουσε σε κανένα εμπόδιο (περίπτερο) για να σταματήσει. Ακινητοποιήθηκε μόνο του. Έμεινε περίπου 20 πόντους από την τέντα και ενάμισι μέτρο από το περίπτερο. Αυτό και μόνο μας δείχνει ότι δουλεύει κανονικά το σύστημά του με τους αισθητήρες που εντοπίζει τα εμπόδια και σταματάει. Ακόμη κι αν υπήρχε παιδί πάνω στο πεζοδρόμιο θα είχε σταματήσει".

Πρόσθεσε επίσης ότι έχει ξανασυμβεί παρόμοιο συμβάν σε άλλη πόλη στην Ευρώπη ενώ στα Τρίκαλα συνέβη για πρώτη φορά. Τέλος έκανε και ένα μικρό πείραμα μπροστά στην κάμερα για να δείξει την ασφάλεια του οχήματος.

Δείτε το βίντεο (το πείραμα από το 6.30 και μετά).