Breaking News

Μυστήριο στη Γαλλία για τον «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ούτε διαψεύστηκε αλλά ούτε επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής το δημοσίευμα της Washington Post που υποστηρίζει ότι ο 27χρονος Abdelhamid Abaaoud, που θεωρείται ο εγκέφαλος που οργάνωσε της τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, είναι νεκρός.

Ο Γάλλος εισαγγελέας Francois Molins μιλώντας σε δημοσιογράφους δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του άνδρα που σκοτώθηκε καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη οι δύο νεκροί αλλά επισήμανε ότι ο Abaaoud δεν συγκαταλέγεται στους συλληφθέντες.

Ωστόσο δύο ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών, μίλησαν στην Washington Post υπό τον όρο να μην γίνουν γνωστά τα ονόματά τους και διαβεβαίωσαν πως ο Abaaoud σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Δεν διευκρινίστηκε όμως αν σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά ή από την έκρηξη αυτοκτονίας που πυροδότησε η γυναίκα η οποία σκοτώθηκε στο διαμέρισμα.

Να σημειωθεί πάντως πως αρκετά διεθνή σάιτ που είχαν την είδηση ως πρώτο θέμα την κατέβασαν πιο χαμηλά, κρατώντας προφανώς μια στάση επιφύλαξης μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.