Breaking News

Ένα μοναδικό επιδόρπιο: Τριαντάφυλλα από φέτες μήλου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όταν τα φτιάξετε δεν θα ξέρετε αν πρέπει να τα φάτε ή να τα θαυμάζετε. Πρόκειται για ένα νόστιμο και εντυπωσιακό στην εμφάνιση επιδόρπιο, σε σχήμα τριαντάφυλλου, που φτιάχνεται από μήλο και φύλλο σφολιάτας.

Το βίντεο είναι από την χρήστη του Youtube "Manuela M" που έχει πάνω από 16,8 χιλιάδες ακόλουθους.

Υλικά: 1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, (πρέπει στη συνέχεια να αποψυχθεί) - 2 κόκκινα μήλα - Το χυμό από μισό λεμόνι (αν δεν είναι ζουμερό το λεμόνι ίσως χρειαστεί ολόκληρο) - αλεύρι - 3 κουταλιές της σούπας βερίκοκο - κανέλα (προαιρετικά) - ζάχαρη σε σκόνη για διακόσμηση (προαιρετικό).

Οδηγίες:
1. Ξεπαγώστε τη σφολιάτα.
2. Ετοιμάστε ένα μπολ με λίγο νερό και το χυμό λεμονιού και κόψτε τα μήλα σε φέτες αλλά μη καθαρίσετε τη φλούδα (στο βίντεο φαίνεται ακριβώς ο τρόπος).
3. Βάλτε τα μήλα στο μπολ για περίπου 3 λεπτά, για να γίνουν λίγο πιο μαλακά και στη συνέχεια στραγγίξτε τα υγρά.
4. Ξετυλίξτε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε έναν καθαρό και ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη τεντώστε τη ζύμη προσπαθώντας να της δώσετε ένα ορθογώνιο σχήμα. Στη συνέχεια κόψτε τη ζύμη σε 6 λωρίδες (διαστάσεις περίπου για κάθε λωρίδα 5 εκατοστά επί 22 εκατοστά).
5. Σε ένα μπολ, βάλτε τρεις κουταλιές της σούπας βερίκοκο και αραιώστε το με δύο κουταλιές της σούπας νερό.
6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
7. Στο σημείο αυτό θα αρχίζετε να τυλίγετε τα μήλα στη ζύμη και το βίντεο είναι πολύ αναλυτικό για το πως θα το κάνετε ακριβώς.
8. Ψήστε στους 190 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Εάν μετά από 30 λεπτά τα μήλα στην κορυφή δείχνουν έτοιμα (μαγειρεμένα), μετακινήστε τη φόρμα σε ένα χαμηλότερο επίπεδο στο φούρνο, και περιμένετε ακόμη 10-15 λεπτά μέχρι να τα βγάλετε. Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι πλήρως μαγειρεμένη στο εσωτερικό πριν από την αφαίρεση των τριαντάφυλλων από το φούρνο.