Breaking News

Οχτώ χρόνια μετά η Φανή Χαλκιά μιλά για το σκάνδαλο ντόπινγκ στο Πεκίνο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή "Τhe 2night Show" του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν καλεσμένη η Φανή Χαλκιά η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση ντόπινγκ του 2008 στο Πεκίνο.

Να σας θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2008, ανακοινώθηκε από τη ΔΟΕ, κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και λίγο πριν τα προκριματικά των 400μ. με εμπόδια, πως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του 2004 της Αθήνας, βρέθηκε θετική στην ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3), ένα ισχυρό στεροειδές με δράση περίπου εκατό φορές πιο ισχυρή από αυτή της τεστοστερόνης αλλά και με μεγάλη τοξικότητα.

Λίγες στιγμές, μετά την ενημέρωσή της από τη ΔΟΕ, είχε δηλώσει τότε στους δημοσιογράφους: "Στην αρχή σοκαρίστηκα. Νόμιζα πως έκαναν χιούμορ. Με θλίβει πολύ το γεγονός που δεν μπορώ να υπερασπιστώ τη χώρα μου. Είναι πολύ μεγάλο το πλήγμα. Είμαι έκπληκτη και πολύ σοκαρισμένη".

Χθες στην εκπομπή του Ant1 επισήμανε για την υπόθεση: "Εκκρεμεί αυτή η υπόθεση, ακόμα ψάχνω να βρω τι έχει γίνει. Δεν μου πήραν το μετάλλιο, δεν υπήρχε θέμα. Η υπόθεση έχει τελειώσει, εκκρεμεί γιατί δεν ερχόταν οι μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο και έχει πάρει πολλές αναβολές. Θα γίνει όμως, ελπίζω να τελειώσει κάποια στιγμή. Περίεργα τα θέματα".

Για τον τότε υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη δήλωσε: "Στεναχωρήθηκα πολύ, με απογοήτευσε γιατί είχε γίνει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο Πεκίνο και έψαχνα να τον βρω στο τηλέφωνο για να μιλήσουμε αλλά δεν υπήρχε. Δεν απάντησε ποτέ ο Ιωαννίδης. Τον συνάντησα μια μέρα αλλά δεν μου μίλησε".

Για την υπόθεση ντόπινγκ της Πηγής Δεβετζή είπε: "Θυμήθηκαν τώρα 800 χρόνια μετά ότι κάτι συμβαίνει".

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή.