Breaking News

Ian McKellen: «Γιατί δεν έχει πάρει ποτέ Όσκαρ κανένας oμoφυλόφιλos ηθοποιός;» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τον Will Smith και τη σύζυγό του Jada οι οποίοι μποϊκοτάρουν τα φετινά Όσκαρ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη της διαφορετικότητας μεταξύ των υποψηφίων, τώρα και ο Ian McKellen - ο Gandalf στο "The Lord of the Rings - ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για το θέμα.

Μιλώντας στην Guardian, ο 76χρονος σταρ αναρωτήθηκε: "Γιατί κανένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος ηθοποιός δεν έχει κερδίσει ποτέ το Όσκαρ; Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι προκατάληψη ή σύμπτωση".

Σημείωσε ότι οι Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman και Sean Penn έχουν κερδίσει Όσκαρ όταν υποδύθηκαν oμoφυλόφιλoυs άνδρες ωστόσο ακόμη και γι'αυτό ήταν καυστικός. "Πόσο έξυπνο, πόσο έξυπνο..." είπε.

Ο ηθοποιός ήταν δυο φορές υποψήφιος για Όσκαρ αλλά τελικά δεν το κέρδισε. "Είχα γράψει την ομιλία μου και την έβαλα δύο φορές σε δύο σακάκια. Είχα γράψει τότε πως είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος ανοιχτά oμoφυλόφιλos άνδρας που θα κερδίσει το Όσκαρ... Τελικά την επέστρεψα και τις δύο φορές στην τσέπη μου" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης και για την έλλειψη έγχρωμων στις υποψηφιότητες και αυτός είναι και ο λόγος που ο ηθοποιός Will Smith μαζί με την σύζυγό του Jada θα μποϊκοτάρουν τα φετινά Όσκαρ (φωτογραφία κάτω).