Breaking News

Ισπανία: Ταυρομάχος μπήκε στην αρένα με μωρό στην αγκαλιά του και προκάλεσε σάλο (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μια φωτογραφία με τον ταυρομάχο Francisco Rivera να βρίσκεται στην αρένα έχοντας στην αγκαλιά του τη μικρούλα κόρη του ενώ παράλληλα προσπαθεί να ελιχθεί για να αποφύγει έναν ταύρο.

Ο 42χρονος καυχήθηκε στο Instagram, γράφοντας ότι η κόρη του αποτελεί την πέμπτη γενιά ταυρομάχων στην οικογένειά του.

Πρόσθεσε επίσης: «Ο παππούς μου ήταν ένας ταυρομάχος όπως και ο μπαμπάς μου. Ο πατέρας μου το έκανε μαζί μου. Εγώ το έκανα στην κόρη μου Cayetana και τώρα το κάνω και με την Carmen».

Η φωτογραφία προκάλεσε την άμεση αντίδραση στα κοινωνικά δίκτυα ενώ ο κριτικός Pedro Sanchez δήλωσε: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τέχνη της ταυρομαχίας. Βάζει το παιδί σε κίνδυνο. Αν αυτός ο άνθρωπος θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή του να κάνει ό, τι θέλει αλλά δεν πρέπει να βάζει το παιδί του σε κίνδυνο».

Ένα οργισμένο σχόλιο γράφει στο Facebook: «Η ζωή της κόρης του προφανώς δεν έχει σημασία για αυτόν, πόσο μάλλον οι ζωές των ζώων» ενώ ένα άλλο επισημαίνει: «Ελπίζω ότι το κοριτσάκι θα αντιληφθεί όταν μεγαλώσει ότι αυτό που ονομάζουμε τέχνη είναι στην πραγματικότητα μια θηριωδία. Αυτή η φωτογραφία κάνει να θέλω να ξεράσω».

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και άλλοι επώνυμοι αποκαλούν ανεύθυνη και ηλίθια τη στάση του. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι ταυρομάχοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Rivera καθώς λένε ότι αποτελεί παράδοση στο χώρο των ταυρομάχων στην Ισπανία.

Από την πλευρά του ο Rivera απάντησε λέγοντας ότι η κόρη του ποτέ δεν ήταν πιο ασφαλής από ότι ήταν στην αγκαλιά του.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση του Εισαγγελέα στον οποίο παρέπεμψε το θέμα η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων της Ανδαλουσίας.

Η υπηρεσία αναφέρει σχετικά: «Ελπίζουμε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα επαναληφθεί και ότι η κοινωνική αντίδραση θα διασφαλίσει ότι ανάλογες καταστάσεις  δεν θα γίνονται αποδεκτές ως κάτι το φυσιολογικό».


Πληροφορίες από: Daily Mail και BBC