Breaking News

«Έφυγε» ο συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας από τους πιο διασημότερους διανοούμενους της Ιταλίας και του πλανήτη, ο συγγραφέας των βιβλίων "Το Όνομα του Ρόδου" και "Το Εκκρεμές του Φουκώ", ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Η είδηση μεταδόθηκε τις πολύ πρωινές ώρες του Σαββάτου από τα Ιταλικά και διεθνή Μέσα.

Γεννήθηκε στην Αλεσσάντρια του Πιεμόντε το 1932. Εγκατέλειψε τη Νομική στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο και ακολούθησε σπουδές Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας.  Από το 1975 είχε την έδρα του Καθηγητή Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενώ από το 1988 ήταν πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο. 

Από την αρχή της καριέρας του έως τον θάνατό του κέρδισε πολλές τιμητικές διακρίσεις και έκανε δεκάδες εκδοτικές επιτυχίες. Πολλές μελέτες και δοκίμιά του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο.

Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1965. Όταν έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα "Το όνομα του Ρόδου", το οποίο εκδόθηκε το 1980, οι εκδότες του υπολόγιζαν τις πωλήσεις γύρω στα 30.000 αντίτυπα. Και, φυσικά, δεν φαντάζονταν ποτέ τα 9.000.000 αντίτυπα που πώλησε τελικά το βιβλίο, σε διεθνές επίπεδο, το οποίο έκανε τον συγγραφέα γνωστό στον εξωακαδημαϊκό κόσμο.

Γνώριζε άπταιστα πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων αρχαία ελληνικά και λατινικά, που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά στα βιβλία του, επιστημονικά και λογοτεχνικά. Περνούσε τον καιρό του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους ανάμεσα στο σπίτι του στο Μιλάνο - ένα διαμέρισμα λαβύρινθο με μια βιβλιοθήκη 30.000 βιβλίων - και στο εξοχικό του στο Ρίμινι, ένα τεράστιο κτήμα του 17ου αιώνα.

Πληροφορίες από: wikipedia