Breaking News

«Απάτη» ο τεράστιος αρουραίος που κάνει το γύρο του διαδικτύου; (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με τον τεράστιο αρουραίο που βρήκε ένας μηχανικός στο Λονδίνο. Είναι όμως τόσο τεράστιος ή έκανε ένα μικρό αλλά αποτελεσματικό τρικ με την κάμερά του;

Την Παρασκευή κυκλοφόρησε η φωτογραφία που τράβηξε ο μηχανικός αερίου Tony Smith με τον τεράστιο αρουραίο που εκτιμήθηκε ως "το μέγεθος ενός μικρού παιδιού".

"Είναι ο μεγαλύτερος αρουραίος που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Έχω μια γάτα και ένα σκυλί Τζακ Ράσελ αλλά ο αρουραίος ήταν μεγαλύτερος και από τα δύο αυτά μαζί" είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είχε μήκος περισσότερο από 1,2 μέτρα.


Ο Guardian όμως εξηγεί και με παραδείγματα ότι πρόκειται για ένα μικρό κόλπο που έκανε και ονομάζεται αναγκαστική προοπτική. Χρησιμοποιεί μια οπτική ψευδαίσθηση για να κάνει ένα αντικείμενο να φαίνεται μεγαλύτερο πιο κοντά στην κάμερα.

Δείτε στις δύο φωτογραφίες τη διαφορά. Με τη βοήθεια μιας ράβδου ή μιας τσιμπίδας στερεώνουμε το αντικείμενο. Ανάλογα με την απόσταση που το τοποθετούμε μπροστά στην κάμερα αυξομειώνεται και  ο όγκος του.



Το ίδιο φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter. Να σημειωθεί πάντως πως ο Tony Smith επιμένει ότι λέει αλήθεια αν και δεν μπορεί να το αποδείξει καθώς τον αρουραίο τον πέταξε μετά τη φωτογραφία. Οι χρήστες του διαδικτύου όμως δεν δείχνουν να τον πιστεύουν. Σε ψηφοφορία στη Mirror πάνω από το 70% υποστήριξαν πως πρόκειται για τρικ. Δείτε τις φωτογραφίες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...