Breaking News

Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια ο Μουζάλας - Την παραίτησή του ζητά ο Καμμένος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πρωτοφανής ατόπημα από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι.

Στη συνέχεια με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό  Αθήνα 9,84 αργά το βράδυ, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «γκάφα» και ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας πως δεν το έκανε σκόπιμα.

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», είπε.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, ενώ ο  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ζήτησε την παραίτησή του. "Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτησή του" έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.


Μέσω Twitter σχολίασε την αναφορά Μουζάλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, έγραψε χαρακτηριστικά: "Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;".


Έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, κάλεσε τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί. Η ανακοίνωση της ΝΔ, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία", «ενίσχυσε την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

Πάντως, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, το Μαξίμου, υποστήριξε πως είναι τουλάχιστον υπερβολή η αξίωση για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής επειδή αποκάλεσε εν τη ρύμη του λόγου την ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία». 

Ωστόσο, η αντίδραση του Μαξίμου δεν είχε λάβει υπόψιν τη δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος επίσης ζήτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα, με ανάρτησή του στο Twitter.

Δείτε στο βίντεο την επίμαχη δήλωση...


Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr