Breaking News

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην Καλκούτα της Ινδίας από την κατάρρευση μιας υπό κατασκευής ανισόπεδης γέφυρας.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το BBC, η γέφυρα κατέρρευσε σε πολυσύχναστο δρόμο, σε περιοχή κοντά στο Girish Park που ειναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Καλκούτα ενώ έχει στενά δρομάκια και τα καταστήματα και τα σπίτια είναι πολύ κοντά χτισμένα μεταξύ τους.

Τουλάχιστον 60 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με υπάλληλο από τα συνεργεία διάσωσης.


Φόβοι εκφράζονται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς παράλληλα με τους τραυματισμένους παραμένει άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 150 άτομα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, συνεργεία διάσωσης και ομάδες έκτακτης ανάγκης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αλλά και μηχανήματα γεώτρησης με αισθητήρες για την ανίχνευση ζωής. Τα ανυψωτικά μηχανήματα θα ήταν πολύ χρήσιμα για να απομακρύνουν τα συντρίμμια ωστόσο τονίζεται ότι η δομή των κτιρίων ίσως δυσκολέψει τη χρήση τους.


Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών Rajnath Singh δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση ενώ εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τις πολύτιμες ζωές που χάθηκαν στο ατύχημα.


Πηγή: BBC