Breaking News

Βρυξέλλες: Αναγνωρίστηκε ο τρίτος τζιχαντιστής του αεροδρομίου (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από πολλά αντιφατικά δημοσιεύματα, φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ως ένα σημείο η υπόθεση σχετικά με τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Οι τρομοκράτες φέρεται να ήταν πέντε. Τρεις στο αεροδρόμιο και δύο στο μετρό. Ο άνθρωπος με το καπελάκι στη γνωστή φωτογραφία που καταγράφηκε στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας, δεν είναι ο Najim Laachraoui, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά ενώ και τα δύο αδέρφια που συμμετείχαν ήταν χωριστά, σε αεροδρόμιο και μετρό.

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, σε επιχείρηση της αστυνομίας την Πέμπτη, συνελήφθησαν 6 άτομα. Ανάμεσά τους και ο Faycal Cheffou ο οποίος σύμφωνα με τα βελγικά μέσα είναι ο άνθρωπος με το καπελάκι στο αεροδρόμιο, ωστόσο επίσημη επιβεβαίωση  δεν έχει υπάρξει ακόμη. Φέρεται μάλιστα να είναι ανεξάρτητος Βέλγος δημοσιογράφος ενώ το 2014 καταγράφηκε σε βίντεο να υπερασπίζεται μουσουλμάνους που ζητούσαν άσυλο στο Βέλγιο.

Ο Faycal Cheffou κατηγορείται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, τρομοκρατικές δολοφονίες και απόπειρες για τρομοκρατικές δολοφονίες». Πληροφορίες της εφημερίδας De Morgen αναφέρουν πως ο Cheffou ζούσε σε ένα μικρό στούντιο σε μια πολυκατοικία μόλις 500 μέτρα από το σταθμό του μετρό Maelbeek.


Αεροδρόμιο: Στη φωτογραφία έχουν αναγνωριστεί πλέον ο Najim Laachraoui (αριστερά) και ο Ibrahim El Bakraoui (κέντρο). Και οι δύο είναι νεκροί. Ο τρίτος που συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο είναι ο ο άνθρωπος με το καπελάκι (δεξιά) που φέρεται πλέον να είναι ο Faycal Cheffou, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα.

Στην επίθεση στο μετρό Μάελμπεκ συμμετείχαν ο Khalid el-Bakraoui (αδελφός του Ibrahim) που είναι νεκρός και ένας ακόμη ο οποίος παραμένει άγνωστο αν σκοτώθηκε στο σημείο ή διέφυγε.

Πηγή: Daily Mail