Breaking News

Σκέψεις για 4 χρόνια Γυμνάσιο και 2 Λύκειο από το Υπουργείο Παιδείας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Το Λύκειο θα μπορούσε να βελτιωθεί μέσα από το σύστημα 4 χρόνια Γυμνάσιο + 2 Λύκειο, ώστε να παραγάγει ένα αξιόπιστο δίπλωμα" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή.

"Οι εξετάσεις καταστρέφουν το Λύκειο, «λυκειοποιούν» το Γυμνάσιο και μεταφέρουν την πίεση των εξετάσεων στο Δημοτικό γιγαντώνοντας και επεκτείνοντας την παραπαιδεία" επισήμανε ο κ. Λιάκος.

Και πρόσθεσε: "Κόβουν κάθε χρόνο δυο μήνες από τη σχολική χρονιά. Από τη στιγμή που αρχίζουν οι εξετάσεις, παραλύει η μέση εκπαίδευση."

Όταν ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει το υπουργείο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, απάντησε:

"Το Λύκειο θα μπορούσε να βελτιωθεί, μέσα από το σύστημα 4 χρόνια Γυμνάσιο + 2 Λύκειο, ώστε να παραγάγει ένα αξιόπιστο δίπλωμα. Το σχήμα 4+2 μπορεί να εξασφαλίσει έναν κορμό εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο, ενώ το Λύκειο στο σχήμα αυτό θα γίνει περισσότερο ερευνητικό, με δυνατότητες επιλογών ομάδων μαθημάτων. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο επαγγελματικό διετές λύκειο με δυνατότητες εκπαίδευσης και στους τόπους εργασίας."