Breaking News

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος - «Έκλεισα δύο σπίτια» λέει ο πατέρας του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 14χρονος, που δολοφόνησε τον φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 14χρονος θα πρέπει να παρακολουθείται από ειδικούς ψυχολόγους ενώ του απαγορεύθηκε η διαμονή και η μετάβαση στο χωριό Γέφυρα. 

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, στους ανήλικους κάτω των 15 ετών δεν επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής κράτησης αλλά και όταν η υπόθεση τους οδηγηθεί στο ακροατήριο δεν προβλέπεται ο εγκλεισμός τους σε κατάστημα κράτησης νέων. 

«Στην προκειμένη περίπτωση παρά το γεγονός ότι το τελεσθέν από τον ανήλικο αδίκημα είναι αυτό της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, εντούτοις το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, δύναται μόνο να υποβληθεί στα αναμορφωτικά μέτρα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας, όπως για παράδειγμα η ανάθεση της επιμέλειας του σε ιδρύματα ανηλίκων ή σε επιμελητές ανηλίκων. Παράλληλα στο παρόν στάδιο της κύρια ανάκρισης μέχρι η υπόθεση να οδηγηθεί στο δικαστήρια δύναται να του υποβληθούν μόνο περιοριστικοί όροι που μπορούν να αφορούν τον τρόπο ζωής και διαμονής του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο protothema.gr ο ποινικολόγος Σωκράτης Μαρινάκος.


Τη σιωπή του σπάει για πρώτη φορά ο πατέρας του 14χρονου

«Έκλεισα δύο σπίτια δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του ανήλικου δράστη, ο οποίος σήμερα απολογείται για την αποτρόπαια πράξη του.

Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που έκανε το παιδί του να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι στην καρωτίδα τον φίλο του, ο πατέρας του 14χρονου ψελλίζει «δεν μου είχε πει ποτέ ότι είχε πρόβλημα… κάτι είχε αλλά τα κράταγε μέσα του. Με την οικογένεια ήμασταν φίλοι, τώρα τι έγινε και από εκεί και μετά… παιδιά, παιδιά ήταν αυτά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο δικός μου».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr