Breaking News

Η χρήση καρτών στις συναλλαγές φέρνει... «δώρα»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κίνητρα με σκοπό να οδηγήσει τους φορολογούμενους να κάνουν χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές αναζητεί η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους θεσμούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινής», η κυβέρνηση έχει προτείνει στους πιστωτές της χώρας να δοθεί ως «δώρο» σε όσους συναλλάσσονται σχεδόν αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα επιπλέον έκπτωση φόρου (πέραν του αφορολόγητου ορίου, το οποίο θα συνδέεται άμεσα με τις συναλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος) σε συνδυασμό με λοταρίες.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση σχεδιάζει και κίνητρα για τις επιχειρήσεις που το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου τους προέρχεται από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στην «Καθημερινή» ότι η παροχή μόνο του αφορολόγητου ορίου δεν φαίνεται να επαρκεί και να δημιουργεί κίνητρο στις επιχειρήσεις και τους φορολογουμένους να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, γίνονται προσπάθειες ώστε το θέμα να κλείσει εντός της εβδομάδας, με στόχο η επιπλέον έκπτωση φόρου να ανακοινωθεί από το βήμα της ΔΕΘ σε συνδυασμό με τη δημιουργία του ειδικού-ακατάσχετου-λογαριασμού για τις επιχειρήσεις. Εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει τους επικεφαλής των θεσμών περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται το σχέδιο νόμο να κατατεθεί στη Βουλή.