Breaking News

Η Yahoo παρακολουθούσε τους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών της το περασμένο έτος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Yahoo "σάρωνε" κρυφά εκατομμύρια λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών της για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, το Reuters μετέδωσε ότι η Yahoo είχε ενσωματωμένο το 2015 ένα ειδικό λογισμικό προκειμένου να συμμορφωθεί με μια οδηγία της αμερικανικής κυβέρνησης.

"Η Yahoo είναι μια νομοταγής εταιρεία και συμμορφώνεται με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

Σύμφωνα με τρεις πηγές, ανάμεσά τους δύο πρώην υπάλληλοι στη Yahoo, που επικαλείται το Reuters, οι σαρώσεις των λογαριασμών ζητήθηκαν είτε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) ή το FBI.

Στις ΗΠΑ ο νόμος επιτρέπει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να διατάξουν την απελευθέρωση των δεδομένων καθώς πιστεύεται ότι έτσι, μεταξύ άλλων λόγων, μπορεί να αποτραπεί μια τρομοκρατική επίθεση.

Οι εταιρείες μπορούν να κάνουν ένσταση στο Εποπτεύων Δικαστήριο Πληροφοριών Εξωτερικού όμως το Reuters αναφέρει ότι η Yahoo αποφάσισε να μην προχωρήσει δικαστικά το θέμα, φοβούμενη ότι θα βγει χαμένη. Ωστόσο το περιστατικό φέρεται να προκάλεσε αναστάτωση σε αρκετούς εργαζόμενους στην εταιρεία.

Η νέα αποκάλυψη ήρθε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την ομολογία της Yahoo για την μεγαλύτερη διαδικτυακή υποκλοπή δεδομένων που συνέβη στον κυβερνοχώρο κατά την οποία 500.000.000 λογαριασμοί χρηστών της παραβιάστηκαν από χάκερς.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.