Breaking News

Έχει γενέθλια ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που γεννήθηκε το... 1899! (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στις 27 Νοεμβρίου θα κλείσει 117 χρόνια ζωής μια Ιταλίδα που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα και ζει στην πόλη Verbania, στη δυτική όχθη της λίμνης Maggiore, στη βόρεια Ιταλία...

Στην κορυφή ενός επίπλου στο σπίτι της στέκεται περήφανα το πιστοποιητικό Guinness World Records που δηλώνει ότι γεννήθηκε το 1899 και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που ζει στον κόσμο. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Γαλλίδα Jeanne Calment η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών.

«Στις 27 Νοεμβρίου θα είμαι 117 χρονών. Τρώω δύο - τρία αυγά την ημέρα και αυτό είναι όλο όπως και παξιμάδια αλλά δεν τρώω πολύ γιατί δεν έχω δόντια. Έρχονται άνθρωποι για να με δουν, χωρίς να έχω καλέσει κανέναν, από Αμερική, Ελβετία, Αυστρία, αλλά και από Τορίνο, Μιλάνο» είπε η Emma Morano στο πρακτορείο AFP.

Όπως δημοσιεύει το "The Express Tribune", το μυστικό για τη μακροζωία της φαίνεται να βρίσκεται στα αυγά και στο ότι δεν κατανάλωσε φάρμακα κατά τη διάρκεια της ζωής της. Η συνήθεια για αυγά της προέκυψε όταν είχε διαγνωστεί με αναιμία στην ηλικία των 20 ετών και ένας γιατρός την συμβούλεψε να τρώει τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά και ένα μαγειρεμένο. Η Morano υποστήριξε ότι τα από τότε έχει φάει πάνω από 100.000 αυγά!


«Η Emma έτρωγε πολύ λίγα λαχανικά και πολύ λίγα φρούτα. Όταν τη συνάντησα έτρωγε τρία αυγά την ημέρα (δύο ωμά το πρωί και μια ομελέτα το μεσημέρι) και κοτόπουλο στο δείπνο. Τώρα ζει κυρίως με παξιμάδια καθώς δεν θέλει να φάει κρέας γιατί δεν της αρέσει πια και κάποιος της είπε ότι προκαλεί καρκίνο. Ποτέ δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο ούτε έλαβε ποτέ καμία συγκεκριμένη θεραπεία για την υγεία της», δήλωσε ο Carlo Bava, ο οποίος υπήρξε ο γιατρός της τα τελευταία 27 χρόνια.

Η Morano αποφεύγει τα γλυκά. «Την τελευταία φορά που έφαγα λίγο κέικ, στη συνέχεια δεν ένιωθα καλά» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι ένα μοναχικό άτομο. Χώρισε το βiαιο σύζυγό της το 1938, λίγο μετά το θάνατο, κατά τη βρεφική ηλικία, του μοναχογιού της. Στη συνέχεια έζησε μόνη της και εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο. Επέμενε να είναι ανεξάρτητη και να μένει μόνη της σε ένα μικρό διαμέρισμα δύο δωματίων μέχρι πέρυσι που αναγκάστηκε να πάρει κοντά της μία νοσοκόμα πλήρους απασχόλησης.

Η μητέρα της πέθανε σε ηλικία 91 ετών και τουλάχιστον δύο από τις αδελφές της έζησαν πάνω από 100 χρόνια.

Πηγή: tribune.com.pk